ĮvairenybėsNissan Leaf

Nissan Leaf 24kWh baterija ir ilgalaikis parkingas

Apie Nissan Leaf 24kWh (Lizard) eksplotavimo niuansus per 2+ metus jau žinoma, ko gero, viskas. Tad sugalvoti ką nors nauja jau reikia ir pasistengti. Šį kartą idėją pakišo Bjørn Nyland, kuris kelis kartus stebėjo savo turėtų ir turimų Tesla modelių, kurie buvo palikti ilgesniam parkavimui, baterijas. Kaip žinote Tesla už baterijų priežiūrą atsakinga programinės įrangos dalis išnaudoja galimybė aktyviai bateriją aušinti arba šildyti, kai to labai reikia. To privalumas tas, jog baterija yra priverstinai daugiau iškraunama dėl geresnės jos pačios “sveikatos” lyginant su “natūraliu” išsikrovimu, ir tuo pat metu palikomas jos optimalus “klimatas”: kai automobilis ilgiau parkuojamas, o laukia labai šalta – baterija šildoma, ir atvirkšiai, kai lauke labai karšta – aušinama. Deja, Nissan’as to neturi.

Taigi, šventiniu laikotarpiu teko palikti šiuo metu turimą Nissan Leaf 24kWh ilgesniam parkavimui. Nors ilgesnis parkavimas nebuvo numatytas, nes automobilis buvo paliktas kitam žmogui ir sutarta, jog kelis kartus bus su juo pravažiuota testavimo/EV pažinimo tikslais, ir tuo pačiu dėl baterijos pamankštinimo bei kad stabdžiai “neprirūdytų” :). Bet gavosi taip, kad žmogus test drive nedarė, priežasčių neminėsiu… 🙂 Tad dėl šios priežasties Leaf’as buvo priverstas atlikti ilgesnę prastovą.

Ir koki “priparkuotos” baterijos stebėjimo rezultatai? Automobilis buvo priparkuotas gruodžio 20d. vakare ir vėl pajudėjo gruodžio 26 d. Automobilis buvo paliktas su 63,0% įkrova:


O 26 d. pasiimtas su 59,8% bsterijos įkrova:

Taigi, per 5 pilnas paras baterija savaime išsikrovė -3.2% (~0.6kWh). Arba 0,8~1km/parą.
Anksčiau taip pat teko pastebėti, jog, automobiliui nejudant vieną parą arba šiek tiek daugiau, taip pat dingdavo procentas arba du. Šį kartą, kai ilgesnis laikotarpis, tapo akivaizdu, jog tendencijos panašios – ~0,2kWh/parą prarandama dėl savaiminio išsikrovimo. Kai atsiras daugiau laisvo laiko, pabandysiu patyrinėti, kiek baterija savaime išsikrovė kilometrų nuo aukciono JAV iki atvykimo į Lietuvą.

Dalintis:

Leave a Reply

Your email address will not be published.