Chevrolet Volt

Volteris ir 910 km nemokamai.

Elektromobilių parkavimo leidimai

Spalio 5 dieną pradėjau ekspermentą, kurio tikslas pabandyti kiek galima ilgiau važinėti su Volteriu vien tik elektros energija, t.y. nenaudojant benzinino generatoriaus. Ir, jog būtų įdomiau, pabandyti važinėti nemokamai*.

Lapkričio 25 d. ekspermentas baigėsi, nes šią dieną teko važiuoti apie 20 km naudojant ir benzininį generatorių: praktiškai neužteko 17,8 kWh įveikti suplanuotą dienos maršrutą. Tiesiog susiklostė tokia situacija, jog vienintelis kitas būdas nenaudoti benzininio generatoriaus buvo važiuoti kitu automobiliu 🙂

Taigi, visą šį laiką automobilis buvo kraunamas Kauno mieste naudojant nemokamomas* įkrovimo stoteles. Per visas 38 dienas buvo nuvažiuota apie 910 km ir tai kainavo 0 Eur **. Skaičiuojant apytiksliai, buvo sunaudota apie 200 kWh elektros energijos.

Tad viskas yra įmanoma, tiesiog reikia planuotis ir to plano laikytis.

* – nemokamai reiškia, jog Volteriui įkrauti naudojau elektros energiją, kurią apmoka Kauno miesto savivaldybė iš mano sumokamų mokesčių.
** – į šią sumą įskaičiuota tik elektros energija. Bet kokiu atveju, dilo padangos, reikėjo plauti 1~3 kartus per savaitę buvo keičiamas salono oro filtas ir valytuvai, kitaip sakant, sąnaudos buvo įskaičiuojamos į TCO samatą,

Dalintis:

Leave a Reply

Your email address will not be published.