Apie viskąĮvairenybės

Elektra varomo automobilio nuvažiuojamo atstumo lietuviškas vertinimo kriterijus

Renault Zoe

Kai 2014 m. laikas nuo laiko tekdavo proga pasinaudoti Nisan Leaf paslaugomis, kone visi skersai žiūrėdavo, jog tai elektrinis, ir dar taip sunkiai sugeba iki Vilniaus ir atgal. Apie 2017 m. pradėjo formuotis naujas EV “matas”, kuriuo Lietuvos krepšinio “teisėjai” pradėjo matuoti EV galimybes “iki Palangos”. Iš pradžių buvo lyg ir du: vienas – “nuo Kauno”, kitas – “nuo Vilniaus”, bet abu iki ten pat – Palangos. Kai šią temą pasigavo geltonoji spauda, ir pradėjo rastis EV su didesnėmis baterijomis, natūraliai liko dominuojantis “nuo Vilniaus iki Palangos” (nes juk gi nevažiuosi nuo Lavoriškių iki Šventosios).

Pastaraisiai metais rinkoje pradėjo rastis jau visiškai įperkamų EV, kurie lesitinu greičiu laisvai nurieda nuo “miesto prie Trakų” iki Palangos. Lieka tik niuansai: didelis šaltis, lietus ar pan., kas daugiau įtakoja nuvažiuojamą atstumą.Matyt dėl šios priežasties šiemet pradėjo rastis naujas “lietuviškas EV matas”: iki Warsaw’os arba jau net iki Berlin’o. Ir būtų gerai su ne ilgesniu kaip 10 min sustojimu

Tai pastebėjau jau keliose skirtingose vietose, kurias komentuoja anksčiau paminėto sporto skirtingi “teisėjai”. Tad galima spręsti, jog tokios susiformavusios užgaidos šaltinis yra kažkur tiksliai pataikęs, jog šis naujas “EV matas” plinta. Įdomu kur pati pradžia, nes kol kas per SEO dar nematau.

Aš bandau įsivaizduoti tokį laimingą žmogų, kuris pagaliau įsigijo savo svajonių EV, su kuriuo be sutojimo tiesiog nuskrieja iki Berlin’o su 10 minučių sustojimu kažkur už Pozdanės: su šypsena išlipa iš ilgai laukto “turtle mode” įgijusio elektromobilio. Jam iš paskos ploja 12 valandų nesysinus ir nekakojus šeimyna

Tokios “blic” kelionės džiaugsmo nenustelbia net nutirpusios kojos ir per 12h užstingę klubo sanariai. Tikslas pasiektas: įveiktas maršrutas sustojus tik 10 min, per kurias greitai įsigyta greito maisto (valgyti stovint nebuvo laiko, nes tik 10 min sustojimas).

Nuotraukoje: prie ofiso parkingo sutikta gražuolė Renault Zoe, kuri niekada nenuvažiuos per 12 h iki Berlin’o ar per 4h iki Warsaw’os. Bet jis visada atveš iki Kauno centro į ofisą ir atgal. Visada.

Dalintis:

Leave a Reply

Your email address will not be published.