Įvairenybės

Ioniq 5, Delta ir Giugiaro

Giorgetto Giugiaro.

Kai tik pasirodė pirmosios būsimo Hyundai Ioniq 5 realios vizualizacijos/nuotraukos, iš karto man mintyse iškilo Lancia. Konkreti Lancia Delta.

Paauglystėje ją net teko “čiupinėti”: net du kartus su ja laimėjau Colin Mcrae Rally 04 ant PC su Pentium IV. Taip pat turiu draugą, kuris XX a. pabaigoje ir turėjo kelias panašias (ir gan piktos komplektacijos). Bet po to atsivertė į Quattro religiją, ir išpažįsta iki dabar. Bet pagarba Lancia’i niekur nedingo.

Vakar peržiūrėjau šiek tiek eilinės dokumentikos apie Ioniq 5 idėją ir kūrimą ir bendrai visą Ioniq sub-brandą. Ir pagaliau susidėliojo visi taškai ant “i”.

Pamenu prieš Ioniq 5 išleidimą, pasirodydavo vienas kitas straipsnis ar komentaras, kad Ioniq 5 kūrime dizaino linijų ieškojo savo 70-ųjų Hyundai Pony Coupe koncepte kuris po to tapo realiu hečbeku, coupe, universalu ir pickup’u.

Bet pagrindinis taškas ant “i” yra tas, jog buvo toks žmogus Giorgetto Giugiaro. Jis nupiešė Hyundai Pony linijas. Ir šiek tiek vėliau nupiešė Lancia Delta linijas.

Bet kodėl man Ioniq 5 labiau panašus į Delta negu į Pony? Nežinau ¯\_(ツ)_/¯

Dalintis:

Leave a Reply

Your email address will not be published.